Keski-Euroopan Suomi-koulut koolla Pariisissa

 

IMG_3681

Keski-Euroopan Suomi-koulujen opettajia oli viikonloppuna koolla Suomi-instituutissa Pariisissa. Alueelliset koulutuspäivät järjesti Pariisin Suomi-koulu. Kouluttajat Aurora Vasama ja Minna Muukkonen ovat kokeneita konkareita Suomi-koulujen opettajien kouluttamisessa ja tällä kertaa heidän aiheenaan oli ”Lapsen normaali kielen kehitys”.

IMG_3671

Aihetta käsiteltiin perusteellisesti ja monelta kannalta: äidinkielen merkitys, kaksi- ja/tai monikielisyys, sosiaalisen vuorovaikutuksen merkitys, kodin merkitys äidinkielen kehityksessä, toisen kielen oppiminen, suomen kielen erityispiirteet, leikki opetusmenetelmänä, pelit ja leikit opetuksessa. Uutta evästä saivat varmasti kaikki paikalla olleet. Kouluttajien ja yleisön välinen keskustelu oli vilkasta ja antoisaa.

 

IMG_3744Vaikka keväinen Pariisi näytti oikukkaan puolensa ja sää oli varsin viileä ja sateinen, päästiin viikonlopun aikana myös nauttimaan paikallisista nähtävyyksistä Eiffel-tornin juurella syödyn illallisen ja Seinen jokiristeilyn ansiosta.

Kaikilla Suomi-koulujen opettajilla ei ole mahdollisuutta osallistua Suomessa Opetushallituksessa järjestettäville vuotuisille koulutuspäiville, joten alueelliset koulutuspäivät tuovat oivan lisämahdollisuuden tietojen ja taitojen ylläpitämiseen. Alueelliset koulutuspäivät ovat yleensä yksittäisten Suomi-koulujen tai Suomi-koulujen paikallisen yhteistyöorganisaation järjestämiä. Koulutuspäivien järjestämistä varten on mahdollista saada avustusta Suomi-Seuralta. Vuosittain alueelliset koulutuspäivät järjestetään Saksassa, Sveitsissä ja Iso-Britanniassa. Satunnaisesti koulutuspäiviä on järjestetty ainakin Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Kreikassa.

Kiitämme Pariisin Suomi-koulun väkeä loistavista koulutuspäivistä!

IMG_3768

 

Tietoja Maarit Hyvärinen

Suomi-koulu koordinaattori, jäsenneuvoja. Töissä Suomi-Seurassa vuodesta 2002 lähtien.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Keski-Euroopan Suomi-koulut koolla Pariisissa

  1. Paluuviite: Keski-Euroopan Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät Pariisissa | Suomi-koulu Pariisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s