Paluumuuttajan infopäivä

Suomi-Seuran paluumuuttajille ja paluumuuttoa harkitseville tarkoitettu Paluummuttajan infopäivä järjestettiin perjantaina 15.8. Infotilaisuudessa kuunneltiin Helena Balashin kattavan ja tietopitoisen luennon ohella myös Maria Korpimäen paluumuuttokokemuksia.

Tilaisuuden aikana käytiin vilkasta keskustelua: osallistujilla oli paljon kysyttävää, sanottavaa ja jaettavia kokemuksia. He ovat kaikki samassa tilanteessa, pitkän ulkomailla asumisen jälkeen kotimaa kutsuu. Muuton syyt ovat kuitenkin hyvin erilaisia. Jotkut haluavat takaisin Suomeen elämänmuutoksien takia, jotkut kaipaavat metsiä ja rauhaa, ja jotkut haluaisivat tehdä työtä Suomessa.

Tuoretta_kangasmetsää_kesällä

Suomalainen mielenmaisema: metsä

Keskustelun aiheeksi nousivat myös kotimaahan liittyvät muistot: metsien ja mullan tuoksu, rauha ja ainutlaatuinen Suomen luonto ja lapsuuden pullantuoksukin. Tapahtumassa vallitsi lämmin tunnelma, kaikki löysivät yhteisiä piirteitä toisensa kanssa, vaikka osallistujia tuli ympäri maailmaa.

Henkilökohtaisten näkökulmien vastapainoksi saatiin runsaasti tietoa esimerkiksi Suomen verojärjestelmästä, sosiaaliturvasta ja sairasvakuutuksesta. Ei käytännön vinkeistäkään ollut pulaa. Infopäivän jälkeen kaikki tietää, miten tuoda muuttotavarat Suomeen, ja mistä hankkia uusia tavaroita edullisesti ja helposti.

pulla

Pullaan liittyy paljon iloisia muistoja

Paluumuutto on kaiken myönteisen puolensa lisäksi myös stressaava ja rasittava kokemus. Tuttu kotimaa ei ole enää täysin entisensä ja toisen kotimaan ystävät, ympäristö ja työ jäävät taakse. Tulevaisuus on taas täynnä kysymysmerkkejä ja epävarmuutta. Paluumuuttoon – niin kuin yleensä toiseen maahanmuuttoonkin – on hyvä suhtautua mitä avoimemmin ja varautua yllätyksiin. Kuin Helena Balash totesi luennossaan: ilman muutosta elämä olisi todella tylsää.

Tietoja Eszter Tóth

22-vuotias suomen kielen opiskelija Unkarista. Tämän kesän harjoittelija.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s