Työelämään tutustumassa Suomi-Seurassa

11.11.2014 – Sara Hyvärinen

20141111_143624

Moi!

Mä oon Sara. Oon yhdeksännellä luokalla Sotungin yläasteella Vantaalla ja meillä on koulussa tällainen kahden viikon pituinen TET eli työelämään tutustumisjakso. Olen siis täällä suomi-seuran toimistolla Helsingissä harjoittelussa. En aluksi päässyt haluamaani kahvilaan, koska se oli jo täynnä, joten päätin sitten kysyä tädiltäni Maaritilta pääsisinkö tänne. Työpäiväni ovat 6 tuntia pitkät ja siihen sisältyy myös 30 min ruokailu, ruoan otan kuitenkin itse mukaan kotoa.

Ensimmäisellä viikolla tein paljon paperihommia, esim. laitoin laskuja kirjekuoriin, mutta nyt toisella viikolla saan jo tehdä jotain tietokoneellakin. Minusta oli yllättävää miten paljon täällä tehdään paperihommia. Välillä jotkut hommat olivat vähän puuduttavia, varsinkin jos samaa hommaa teki monta päivää peräkkäin mutta jotkut hommat ovat minusta kivojakin, esim. kun sain pakata joitain joululahjoja tai liimailin tarroja joihinkin kirjekuoriin tai paketteihin. Vaikka homma välillä onkin vähän yksitoikkoista, ei mun ainakaan tarvitse tehdä koulutehtäviä. Ensimmäinen viikko meni jo tosi nopeesti. Kaikki ihmiset täällä ovat mukavia ja täällä on mielestäni kivan rauhallista. Pidän siitä ettei minulla ole aamuisin mitään tiettyä alkamisaikaa, vaan tulen joka aamu 9-10 välillä tänne riippuen siitä milloin bussini on perillä.

Mä olen viihtynyt täällä ihan hyvin. TET-paikan hankkiminen oli vaikeaa koska monilla kouluilla oli tänä vuonna se samanaikaisesti ja paikat olivat täynnä tosi nopeasti. Suosittelen siis hankkimaan työpaikan heti kun saa hakulomakkeet ettei jää ilman työpaikkaa.


Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s