Kesäleirejä lapsille ja nuorille Suomessa

Kesä tulee ja loma lähenee!

On siis aika virittäytyä miettimään mitä kaikkea mukavaa puuhaa Suomen kesä tarjoaa lomaansa tänne viettämään tuleville lapsille ja nuorille.

Kesälukioseura  järjestää kesällä 2015 yhteensä viisi ulkosuomalaisille lapsille ja nuorille tarkoitettua suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssia. Virallinen hakuaika kursseille on umpeutunut maaliskuun lopussa, mutta kannattaa tiedustella onko kursseilla vielä tilaa.
Lisätietoja:
Kesälukioseura
puh. +358-9-686 0770 (toimisto)
toimisto@kesalukioseura.fi

IMG_4342Kaupungit, kunnat ja seurakunnat järjestävät paljon erilaista kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Myös monilla järjestöillä on kesäleirejä. Toiminta on pääasiassa suunnattu paikkakuntalaisille ja siksi se on yleensä joko suomen- tai ruotsinkielistä. Usein leireille otetaan myös muita. Tietoa kannattaa lähteä etsimään sen kaupungin ja kunnan  nuorisotoimen nettisivuilta missä kesälomaansa Suomessa viettää.  Tässä muutamia esimerkkejä:

Helsingin kaupungin nuorisotoimen Harrastehaku
Svenskspråkig sommarverksamhet för barn och unga Sommarkompassen
Espoon kaupungin Nuori Espoo Kesäesite 2015
Tampereen kaupungin loma-aikojen toiminta Nuori Tampere
Turun kaupungin Kivakesä
Oulun kaupungin Kesäfiilis

Stadin Nuorisoseurat ry järjestää Luova lava lapsille -päiväleirejä
Helsingissä ja Klaukkalassa 1.-5.6.2015 ja 8.-12.6.2015.
Leirit on suunnattu vuosina 2003-2007 syntyneille lapsille.
Leirit tarjoavat mukavaa ohjelmaa ja uusia kavereita, ja leiriohjaajina
toimivat oman taidealansa ammattilaiset sekä alan opiskelijat.
Osallistuakseen leirille lapselta ei vaadita tietyn lajin tai taiteenalan harrastuneisuutta
eikä muita erityistaitoja. Leirit ovat kaikille avoimia, eikä leiriläisen tarvitse olla nuorisoseuran jäsen.

Kesaleiri.fi –sivustolta löytyvät linkit Lasten Kesä ry:n, Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry:n, Leirikesä ry:n, Parasta Lapsille ry:n, ja Pelastusarmeijan lasten ja nuorten leireille. Raha-automaattiyhdistys (RAY) tukee leirejä. Yleensä RAY:n tukea myönnetään Suomessa vakituisesti asuville lapsille ja nuorille. Leireille otetaan myös lapsia ja nuoria, jotka eivät kuulu tuen piiriin, jolloin heiltä peritään korkeampaa leirimaksua.

Kansallisen lastenliiton piirit ja paikallisyhdistykset järjestävät leiritoimintaa ympäri Suomea aina Helsingistä Rovaniemelle saakka.

Nuoret Kotkat  järjestävät monipuolista tekemistä ympäri Suomea

Citynuoret ry  leirit on tarkoitettu vuonna 2003-2007 syntyinelle tytöille ja pojille asuinpaikkunnasta riippumatta. Vauhti-leiri järjestetään 18.7.-21.7.2015 ja Vimma-leiri 22.7.-25.7.2015. Leirit pidetään Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa Kokemäellä.

Luonto-Liittolla on luontoleirejä eri puolilla Suomea. Leirille voi osallistua missä tahansa omasta asuinpaikastaan riippumatta.

IMG_4033

 

Tietoja Liisa Oinonen

Intensiivisen suomen kielen kurssin koordinaattori, neuvoja. Töissä Suomi-Seurassa vuodesta 1998 lähtien.
Kategoria(t): Ajankohtaista, ulkosuomalaislapset ja -nuoret, Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.